Ontmoet Jacobine

7de jaar Specialiteitenrestaurant

Gedurfd creatief

Gebeten door de chefsmicrobe startte Jacobine haar opleiding tot kok. Smaken en ingrediënten combineren tot een verfijnd gerecht, om straks haar eigen tapasbar te openen. Met immense trots trekt ze elke dag haar kokshemd aan, om verder bij te leren en te doen wat ze zo graag doet: jouw smaakpapillen plezieren.

Met trots tonen wat je kan

Interview

Haar signature dish? Dat is nog een work in progress. Jacobine houdt van elke cultuur die lekker eten voorschotelt. Op de Hotelschool leert ze nieuwe ingrediënten en technieken kennen. “Op school leer je heel fijn werken. Je maakt een mousse van dit en een crème van dat, maar de spaghetti van mama blijft nog altijd het beste”, lacht Jacobine.

 

Toen ze aan de opleiding wou starten, waarschuwden haar ouders haar: “Mama wou dat ik goed wist waaraan ik begon, ze vertelde me dat ik veel zou moeten werken, want chef is nu eenmaal een zwaar beroep.” Die verwittiging jaagde haar geen schrik aan, integendeel, de goesting werd nog groter. “Ik ben erin gestroomd en mijn passie is meer en meer beginnen groeien.”

 

Met een mama die een eigen tapasbar openhield, viel de appel niet ver van de boom. Jacobine droomt er al van kleinsaf van om een eigen zaak te openen. Initieel ging ze voor een koffiezaakje met gebakjes, maar door haar studies is het concept alleen maar aangedikt. Haar idee evolueerde ondertussen naar een ontbijt-tapasbar.

 

Foodsharing is de trend van het moment, één waarvan Jacobine gelooft dat hij nog lang zal aanhouden. “Elk je eigen bord is passé, ik zou liever verschillende gerechtjes op kleine schaaltjes serveren, zodat je kan delen met iedereen aan tafel en alles kan proeven.”

 

Vorig jaar nam ze deel aan de culinaire wedstrijd Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux op Horeca Expo. “Vier uur lang zit je in je cocon, volle focus, tot je die laatste borden mag doorgeven. Dan komt de ontlading en breken alle emoties door. Wat een heerlijk gevoel.”

 

Jacobine straalt van trots als ze over haar opleiding tot chef praat, trots op de prestaties die ze tot nu neerzette en nog vast en zeker zal neerzetten. Die trots siert haar. “Ik ben altijd superfier als ik mijn kokshemd met mijn naam op mag aantrekken. Fier om te tonen wat ik doe, wat ik kan.”

Video

Aspitasperia

Al warm gemaakt?

Solliciteer bij Rhizo